🎙🎧De Podcastlijst #1 - The Magnus Archives

#1・
623

abonnees

143

edities

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Door je te abonneren, ga je akkoord met de Voorwaarden en Privacybeleid van Revue en begrijp je dat De Podcastlijst jouw e-mailadres zal ontvangen.

Revue
 
 
4 september · Editie #1 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedenavond,
Toen ik een tijdje geleden het idee bedacht voor De Podcastlijst, had ik niet verwacht dat ik al voor het versturen van de eerste tip 450 aanmeldingen zou hebben. Te gek! (Maar stiekem voel ik ook een bepaalde druk.)
Nog even in het kort hoe De Podcastlijst werkt: wekelijks verstuur ik één tip voor een podcast. Dat zal heel soms een eigen tip zijn, maar in principe is het een tip van een lezer. Als je een goede podcast ontdekt vertel je daar waarschijnlijk nu al over aan anderen, maar via De Podcastlijst kun je er honderden anderen in één keer over vertellen. Stuur je tip in via dit formulier en neem ook even de tijd om een goede toelichting te schrijven. Dat wat jij opschrijft, moet er immers voor zorgen dat anderen kunnen bepalen of ze een podcast wel of niet gaan luisteren.
Sanne, “24, student in Nijmegen”, heeft de eer om het spits af te bijten!

The Magnus Archives
Soort podcast: Engelstalige fictie
Frequentie: Wekelijks met soms tijdelijke pauzes
Lengte van een aflevering: 20-30 minuten
Officiële omschrijving: “A weekly horror fiction podcast examining what lurks in the archives of the Magnus Institute, an organisation dedicated to researching the esoteric and the weird.”
Waarom je volgens Sanne zou moeten luisteren: “Als je een beetje van horror/thrillerachtige fictie houdt, is dit een perfect mysterie met het juiste beetje nieuwe mythes. Het speelt zich af in the Magnus Archives, een archiefinstelling in Londen, die de focus legt op mysterieuze en licht-bovennatuurlijke verschijnselen. Men kan daar een statement achterlaten dat gearchiveerd wordt. Een aflevering is over het algemeen één voorgelezen statement en commentaar van de archivaris, die ervoor zorgt dat duidelijk wordt hoe dit alles in elkaar past. Hoe langer je luistert, hoe meer je begrijpt van eerdere afleveringen, en hoe duidelijker het verhaal wordt. Behalve dat dat niet helemaal het geval is. Veel meer kan ik er niet over weggeven omdat het veel van de plot is - maar zeker een aanrader voor luisteraars van o.a. Welcome to Night Vale en Alice Isn’t Dead.”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Ondanks dat er al meer dan 150 afleveringen gemaakt zijn, adviseert Sanne om gewoon bij de eerste aflevering te starten. “Het verhaal loopt door en hoewel je soms afleveringen kunt overslaan, is het dan goed mogelijk dat je per ongeluk een belangrijk stuk mist van het verhaal omdat er soms later terugverwezen wordt naar die specifieke casus.”
Luisteren en abonneren: Spotify, Apple, Stitcher, website
Laat wat van je horen!
Ik ben heel benieuwd wat je van deze eerste editie vindt (en vooral ook van het format van de nieuwsbrief). Hieronder kun je via een duimpje omhoog of omlaag een reactie geven; vervolgens krijg je een venster waarin je een toelichting kunt schrijven. Dank alvast en tot volgende week!
Veel luisterplezier,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht