🎙🎉 De Podcastlijst #100 - De Deventer Mediazaak

#100・
660

abonnees

110

edities

Revue
 
 
15 september · Editie #100 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
Twee jaar geleden, om precies te zijn op 4 september 2019 verstuurde ik de eerste editie van De Podcastlijst. Sindsdien ontving ik zo'n 200 tips van lezers, waarvan ik de helft heb gedeeld in deze nieuwsbrief. Dit is nummer 100. Een podcast die al een tijdje uit is en ook best wat aandacht heeft gehad, maar, mede door de film over dit onderwerp, nog steeds actueel is. Rachèl stuurde hem in.

De Deventer Mediazaak
Soort podcast: Nederlandstalige documentaire
Frequentie: De hele serie van zes afleveringen staat al online
Lengte van een aflevering: Drie kwartier
Officiële omschrijving: “Hoe en waardoor wordt iemand slachtoffer van nepnieuws? De Deventer Mediazaak is een zesdelige podcastserie over hoe de Deventer moordzaak ontaardt in een mediazaak. Van verslaggeving en waarheidsvinding via infotainment naar een hetze. Feit en fictie gaan een eigen leven leiden en er vallen meer slachtoffers dan alleen de vermoorde weduwe. Journalisten, redacteuren van talkshows, opiniemakers, BN’ers en andere betrokkenen vertellen hoe ze onderdeel werden van deze mediadynamiek. Podcastmaker Annegriet Wietsma borduurt daarmee voort op het boek De Deventer Moordzaak; het complot ontrafeld van journalist Bas Haan. In de podcast is een belangrijke rol weggelegd voor Michael de Jong, die door de media verdacht werd gemaakt en bestempeld als ‘de klusjesman’. Hij vertelt hoe de affaire zijn leven tot op de dag van vandaag bepaalt.”
Waarom je volgens Rachèl zou moeten luisteren: “Omdat het interessant hoe de media en journalistiek het leven van mensen kan veranderen en hoeveel invloed mensen hebben die misbruik maken van hun publieke bereik.”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Het is één verhaal opgedeeld in zes afleveringen, dus begin gewoon bij aflevering 1.
Luisteren en abonneren: Apple, Google, Spotify, website
De Podcastlijst gaat gewoon door
Honderd edities gehad, op naar de volgende 100! Ik heb alleen al een paar weken geen nieuwe tips meer binnen gehad en ik kan ze dus goed gebruiken. Luister je naar een podcast die meer mensen zouden moeten kennen? Stuur hem dan nu in!
Veel luisterplezier,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht