Bekijk profielpagina

🎙🎉De Podcastlijst #101 - Dr. Bones

Revue
 
 
22 september · Editie #101 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
Een nieuwe woensdag, een nieuwe podcasttip in je mailbox. Danique stuurde afgelopen weekend een tip voor een podcastserie die net afgelopen is en ik deel hem meteen met je in De Podcastlijst.

Dr. Bones
Soort podcast: Nederlandstalige documentaire
Frequentie: De hele serie van drie afleveringen staat online
Lengte van een aflevering: Een half uur
Officiële omschrijving: “Dr. Bones is een podcast over een serieleugenaar. Over een man die leugen op leugen stapelt: van internationaal bekroond tennisser tot luitenant-kolonel. Uiteindelijk geeft hij zichzelf de titel forensisch patholoog en wordt hij wereldwijd ingevlogen om te helpen na grote vliegrampen. Hij stelt zich aan mensen voor als dr. Bones, zijn zelfverzonnen bijnaam. Op zijn visitekaartje staat: ‘I open corpses to close cases’. Makers Hansje van de Beek en Michelle Salomons zoeken in drie afleveringen uit hoe het dr. Bones lukte om bij toonaangevende organisaties binnen te komen.”
Waarom je volgens Danique zou moeten luisteren: “Het is een absurd, haast ongelofelijk verhaal over een man die zich o.a. voordeed als arts (forensisch patholoog). Hij wordt in die functie zelfs ingevlogen naar locaties van grote vliegtuigrampen waar hij ter plekke aan de slag gaat met de identificatie van slachtoffers. Ik vond het enorm boeiend om naar te luisteren, maar met slechts drie afleveringen is het helaas wel weer snel voorbij.”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Het is één verhaal verspreid over drie afleveringen, dus begin gewoon bij de eerste.
Luisteren en abonneren: Apple, Google, Spotify, website
Op zoek naar eerder edities van De Podcastlijst?
De lijst met podcasts op de site van De Podcastlijst is niet helemaal actueel (technisch dingetje, ik werk aan een oplossing). Mocht je de 100 vorige podcasttips willen nalezen, dan kun je voorlopig terecht op nieuwsbrief.podcastlijst.nl.
Veel luisterplezier,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht