🎙🎉De Podcastlijst #103 - Eitje

#103・
660

abonnees

110

edities

Revue
 
 
6 oktober · Editie #103 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
De tip van vandaag is ingestuurd door Margo Smit met daarbij een bijzonder verhaal. Margo gaf namelijk in het verleden les op de masteropleiding Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen en daar was Malou van der Starre, de maker van deze podcast, één van haar studenten.
“Malou was een van de studenten in ‘mijn’ eerste lichting. Ik ben apetrots op al het moois dat al die gruwelijk getalenteerde studenten nu maken. En tegelijk realiseer ik me - juist bij een podcast als deze - waar ‘mijn’ studenten van toen (2009) nu in het leven staan. En dat ze niet alleen nieuws maar ook hun eigen ervaringen kunnen omzetten in pakkende journalistieke verhalen vind ik prachtig”, schrijft ze.

Eitje
Soort podcast: Nederlandstalige documentaire
Frequentie: De hele serie staat al online
Lengte van een aflevering: Ruim een half uur
Officiële omschrijving: “Een podcast over een kinderwens en de illusie van vanzelfsprekendheid rond het maken, nemen, krijgen en willen van kinderen. In de serie ‘Eitje’ probeert podcastmaakster Malou van der Starre als single dertiger invulling te geven aan haar kinderwens. Ze vindt het al een hele stap om het alleen aan te gaan, zo zag ze het niet voor zich. En dan blijkt het ook nog eens niet zomaar te lukken. Tijdens haar zoektocht spreekt ze met vrienden en bekenden die ook merken dat het krijgen van kinderen geen vanzelfsprekendheid is.”
Waarom je volgens Margo zou moeten luisteren: “Ook wie geen kinderwens heeft wordt door maker Malou van der Starre meegenomen in haar verhaal rond de grote ‘kinder’-vragen: wil je, kan je, en krijg je ze dan ook? Een vrolijke speurtocht over een ernstig onderwerp.”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Gewoon bij eerste van de serie. Margo zegt daarover: “Omdat het krijgen van een kind ook bij het begin begint.”
Luisteren en abonneren: Apple, Google, Spotify, website
Luister jij naar een podcast die een grote publiek verdient?
Via De Podcastlijst kun je jouw tip delen met meer dan 600 podcastluisteraars! Het enige dat je hoeft te is jouw podcasttip insturen via dit formulier.
Voor nu: veel luisterplezier,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht