🎙🎉De Podcastlijst #106 - Na Sluitingstijd

#106・
660

abonnees

110

edities

Revue
 
 
3 november · Editie #106 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
De podcasttip van deze week is weer een interessante documentaire. Hij is gemaakt door het Dagblad van het Noorden en Marjolein stuurde hem in als tip.

Na Sluitingstijd
Soort podcast: Nederlandstalige documentaire
Frequentie: Alle afleveringen (zes stuks) staan al online
Lengte van een aflevering: Een half uur
Officiële omschrijving: “In juni 2010 maakt Sjoerd Kooistra, de bekendste horecamagnaat van Nederland, onverwachts een einde aan zijn leven. Kooistra was eigenaar van het succesvolle horecaconcept de Drie Gezusters. Hij bezat op het hoogtepunt van zijn carrière meer dan 85 horecazaken in heel Nederland en werd geschat op een vermogen van 130 miljoen euro. Maar wie was deze flamboyante man die vooral bekend stond om zijn meedogenloze manier van zakendoen? Hoe raakte hij verwikkeld in een miljoenenconflict met bierbrouwerij Heineken? En waarom maakte hij in 2010 plots een einde aan zijn leven? Dit is Na Sluitingstijd, gemaakt door Myrthe Klaus en Geesje Oostland voor Dagblad van het Noorden. Een zesdelige podcast over het geheimzinnige en turbulente leven van horecamagnaat Sjoerd Kooistra.”
Waarom je volgens Marjolein zou moeten luisteren: “Dit is een uitermate interessante podcast over de flamboyante horeca ondernemer Sjoerd Kooistra, die zichzelf van het leven beroofde. Hij exploiteerde succesvol talloze horecazaken door heel Nederland (o.a. de bekende Drie Gezusters) en had de pachters en brouwer Heineken in de tang. Door zijn gewiekste handelen, liet hij zijn levenspartner berooid achter. Deze podcast ontrafelt de handelswijze van Kooistra en Heineken, maar ook de dubieuze rol die zijn advocaat (Oscar Hammerstein) en curator speelden in het geheel. Spannend & informatief.”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Het zal geen verrassing zijn: aflevering 1.
Luisteren en abonneren: Apple, Google, Spotify, website
Nog één ding...
Ik krijg met grote regelmaat podcasttips binnen van makers van podcasts. Hoe interessant of leuk je podcast ook is (of hoe aardig je als maker ook bent), deze tips gooi ik ongebruikt weg. De Podcastlijst is een nieuwsbrief met tips van podcasts waar andere lezers naar hebben geluisterd. Via dit formulier kun je een podcasttip insturen.
Veel luisterplezier,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht