Bekijk profielpagina

🎙🎧De Podcastlijst #109 - Mathilde’s Mysterie

Revue
 
 
24 november · Editie #109 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
Afgelopen week heb ik weer een aantal leuke podcasttips ontvangen. Eén daarvan kwam van Marrit de Vries en die deel ik met je in deze editie.

Mathilde’s Mysterie
Soort podcast: Nederlandstalige true-crime
Frequentie: De hele serie van zes afleveringen staat al online
Lengte van een aflevering: Een klein half uur
Officiële omschrijving: “In 1977 wordt de bekende societydiva Mathilde Willink dood aangetroffen in haar hemelbed. Zelfmoord, is de conclusie van de politie. Maar veel van haar vrienden hebben hier nooit in geloofd. In de zesdelige true crime podcastserie ‘Mathilde’s Mysterie’ duiken journalisten Lammert de Bruin en Babs Assink (makers van ‘De Showbizzmoord’) in deze geruchtmakende zaak vol intriges. Is Mathilde’s dood zelfmoord of toch moord?”
Waarom je volgens Marrit zou moeten luisteren: “Mathilde’s mysterie schetst een prachtig tijdsbeeld van de sociëty-wereld in de jaren 70 en de opkomst van de roddelbladen. De podcast neemt je mee in een een tot de verbeelding sprekend verhaal over het leven- en de dood van een fascinerende vrouw. Van kunstenaars tot penoze. Van roddeljournalistiek tot Imca Marina: het komt allemaal voorbij. Het verhaal is mysterieus, het personage boeiend en de tijd waarin het speelt fascinerend. Mooi gemaakt ook!”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Het is één verhaal dat wordt verteld is zes afleveringen, dus begin gewoon bij aflevering 1.
Luisteren en abonneren: Apple, Google, Spotify, website
Stuur ook jouw podcasttip in
Ik heb nog een mooi lijstje tips liggen, maar probeer de Podcastlijst zo afwisselend mogelijk te houden. Meer tips zijn dan ook welkom. Stuur ze in via dit formulier.
Veel luisterplezier,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht