Bekijk profielpagina

🎙🎧De Podcastlijst #113 - Alle geschiedenis ooit

Revue
 
 
29 december · Editie #113 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
Er zijn nog maar twee dagen (en een beetje) over van dit jaar en dat betekent dat dit alweer de laatste editie van De Podcastlijst voor dit jaar is. De tip die ik met je wil delen werd ingestuurd door Paul.

Alle geschiedenis ooit
Soort podcast: Nederlandstalige gesprekspodcast
Frequentie: Wekelijks een lange en een korte aflevering
Lengte van een aflevering: 30-45 minuten (lang) en ongeveer 5 minuten (kort)
Officiële omschrijving: “In Alle Geschiedenis Ooit vertellen amateurhistorici Nynke de Jong, Arco Gnocchi en Thom Aalmoes de beste verhalen uit de wereldgeschiedenis. Van de oude Grieken naar de LPF, van de Dino’s naar Greet Hofmans, en weer terug.”
Waarom je volgens Paul zou moeten luisteren: “Een podcast met grote en kleine thema’s uit de wereldgeschiedenis. Op een vrolijke manier worden thema’s besproken die een geschiedkundige kijk geven op de dag van vandaag. De hosts hebben afwisselend een uitgebreid thema, bijvoorbeeld over piraterij in het verre Oosten, een pianiste met een tumultueus liefdesleven, de herkomst van ducttape en de centrale plaats van Leeuwarden in de Europese koningshuizen. En nog veel meer. De rubriek ‘feitjes waar je op feesten en partijen hoge ogen mee gooit’ geeft de luchtigheid met een serieuze ondertoon goed weer.”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Voor Paul springt er geen enkele aflevering bovenuit en hij heeft dus ook geen tip voor een aflevering waarmee je het beste kunt starten.
Luisteren en abonneren: Apple, Google, Spotify, website
Alvast een mooi 2022 gewenst!
Ook in het nieuwe jaar deel ik een stuk of 50 podcasttips van lezers van deze nieuwsbrief met je. Mocht je nog een goed voornemen zoeken: het insturen van een podcasttip. Kleine moeite en je helpt er andere lezers mee aan nieuwe podcasts!
Veel luisterplezier,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht