Bekijk profielpagina

🎙🎧De Podcastlijst #116 - De Nieuwe Contrabas

Revue
 
 
19 januari · Editie #116 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
Paula Heeger stuurde een tijdje geleden een tip in voor een literatuurpodcast en die deel ik deze week met je in De Podcastlijst.

De Nieuwe Contrabas
Soort podcast: Nederlandstalige gesprekspodcast
Frequentie: wekelijks
Lengte van een aflevering: een uur
Officiële omschrijving: “Schrijvers Chrétien Breukers en Hans van Willigenburg nemen de literaire actualiteit door. Zowel knoet als knuffel zitten in hun gereedschapskist, maar worden met precisie gehanteerd. Humor ontbreekt zelden. Producer: Erik Lindenburg.”
Waarom je volgens Paula zou moeten luisteren: “Deze onbekendere podcast zit goed in elkaar met grappige rubrieken en hosts die verstand van zaken hebben, maar alles ook weer niet té serieus nemen. Meestal beginnen hosts Chrétien en Hans met een boek dat ze beide hebben gelezen of het gaat over een actuele discussie in boekenland. Denk aan de vertaling van de bundel van Amanda Gorman waar veel ophef over was. Daarna komen er soms schrijvers en lezers langs en worden er boeken of recensies gefileerd of getipt.”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Volgens Paula maakt het niet zoveel uit, maar “de afleveringen waarin Rob van Essen te gast is of waarin ze Lize Spit over haar schrijfproces ondervragen vond ik erg leuk”.
Luisteren en abonneren: Apple, Google, Spotify, website
Heb jij ook een podcasttip?
Wacht dan niet langer en stuur hem in via dit formulier. Met een beetje geluk verstuur ik hem binnenkort naar 650 mensen via De Podcastlijst.
Veel luisterplezier,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht