Bekijk profielpagina

🎙🎧De Podcastlijst #122 - Frederique vraagt door

Revue
 
 
6 april · Editie #122 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
Deze week heb ik een tip van Rachél voor je. Zij komt met een journalistieke podcast die zeer de moeite waard is!

Frederique vraagt door
Soort podcast: Nederlandstalige interviewpodcast
Frequentie: wisselend, maar een paar keer per maand
Lengte van een aflevering: een dik half uur
Officiële omschrijving: “Follow the Money is een journalistieke beweging met een glashelder doel: onderzoek doen naar mensen, systemen en organisaties die zich (financieel-economisch) misdragen en daarmee schade aanrichten aan grote groepen in de samenleving. Ons wapen: radicaal onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Follow the Money is daarbij ons redactionele Leitmotiv. Tegelijk willen we ook constructief mogelijke oplossingen in beeld brengen. Breken en bouwen. Samen met onze (toekomstige) leden gaan we Nederland eerlijker én beter maken.”
Waarom je volgens Rachèl zou moeten luisteren: “Frederique vraagt door is een podcast die dieper induikt op onderzoek en artikelen van journalistiek platform ‘Follow the Money’. De onderzoeken van dit platform zijn vaak zeer grondig en hebben over langere tijd plaatsgevonden en het is heel fijn dat Frederique de vragen stelt die je zelf vaak hebt als je een artikel leest. Zo was het o.a. Follow the Money die het 9 miljoen schandaal van Sywert van Lienden op het spoor kwam en vertellen de onderzoekers aan Frederique hoe dat contact ging en waar ze zelf verrast of geschokt door waren. Maar ook het undercover verhaal over een incassobureau dat zeer schimmig te werk gaat is en die over neptherapeut Koos Föllings zijn fascinerend. Wat ik fijn vind is dat het degelijk journalistiek onderzoek is en dus niet sensatie en speculatie, maar feiten, hoor en wederhoor en dan nog is het ontluisterend. En dat je een kijkje in de keuken krijgt hoe zulke journalisten te werk gaan. ”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Rachèl kan niet kiezen. “De jacht op de miljoenen van Sywert of Undercover bij het incassobureau. Maar ook analyse van een neptherapeut”, tipt ze. “Deze drie verhalen zijn bij mij nog lang blijven hangen en vond ik zo fascinerend dat ik het ook weer aan anderen wilde vertellen maar beter stuur je ze gewoon de podcast link. Verhalen waarbij de werkelijkheid fictie overstijgt.”
Luisteren en abonneren: Apple, Google, Spotify, website
Veel luisterplezier,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht