Bekijk profielpagina

🎙🎧De Podcastlijst #13 - The Missing Cryptoqueen

Revue
 
 
27 november · Editie #13 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb stiekem te veel podcasts om naar te luisteren (of te weinig tijd). Toch merk ik dat ik behoefte houdt aan nieuwe podcasts, omdat ik soms simpelweg zin heb in iets anders. Kortere series zijn dan perfect en daarom deze week een podcast van 8 afleveringen, getipt door Monique van Dusseldorp (“Samensteller van congressen en seminars over media en technologie”).

The Missing Cryptoqueen
Soort podcast: Engelstalige documentaire
Frequentie: De complete serie staat al online
Lengte van een aflevering: 40-60 minuten
Officiële omschrijving: “Dr Ruja Ignatova persuaded millions to join her financial revolution. Then she disappeared. Why? Jamie Bartlett presents a story of greed, deceit and herd madness.“
Waarom je volgens Monique zou moeten luisteren: “In 8 afleveringen gaat schrijver Jamie Bartlett op zoek naar deze cryptoqueen, waarbij hij o.a. in Roemenië, Oeganda en Nederland mensen bezoek die te maken hebben met OneCoin. OneCoin is als een cryptocurrency gelanceerd, maar is feitelijk een pyramidespel dat rond de 5 miljard euro heeft binnengeharkt - maar mogelijk nog veel meer. Hier en daar zitten er iets te veel herhalingen in, maar toch vond ik het bij elkaar erg interessant. Mooie speciaal geschreven muziek, fijne stemmen. Er komen verkopers aan het woord (multi-level-marketing, de verkopers krijgen commissie en sommigen waaronder een Nederlander hebben enorme bedragen verdiend) maar ook veel kopers, mensen die niet alleen hun eigen geld voorgoed kwijt zijn, maar ook vrienden en familie meegetrokken hebben in hun val. Veel van die mensen blijven hopen dat het nog goed komt, hoop en wanhoop.”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Het zijn acht afleveringen die samen een verhaal vertellen, dus begin gewoon bij het begin. Monique tipt daarbij: “Nederland komt voor in episode 5. De mooiste aflevering vond ik de laatste. Die laat horen hoe in Oeganda OneCoin verkocht is vanuit kerken, hoe het concept de kleinste dorpjes bereikt, en hoe grote armoede leidt tot irrationele hoop op een beter leven.”
Luisteren en abonneren: SpotifyApplewebsite
Help De Podcastlijst verder te groeien
De Podcastlijst heeft op dit moment ruim 500 abonnees, maar ik weet zeker dat er veel meer mensen zijn die dit een handige nieuwsbrief vinden. Dus help om De Podcastlijst groter te maken en deel hem op Twitter, Facebook of LinkedIn of stuur hem door naar je podcastvrienden. Alvast heel veel dank daarvoor!
Veel luisterplezier,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht