Bekijk profielpagina

🎙🎧De Podcastlijst #130 - Things Fell Apart

Revue
 
 
15 juni · Editie #130 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
De Podcastlijst kan alleen bestaan dankzij lezers die de podcasts die ze luisteren tippen. Help dus mee om ook in de toekomst podcasttips te blijven ontvangen en stuur je tip nu in via dit formulier.
Deze week komt de tip van hofleverancier Lex Lake.

Things Fell Apart
Soort podcast: Engelstalige documentaire
Frequentie: de hele serie staat al online
Lengte van een aflevering: ruim een half uur
Officiële omschrijving: “A series of strange, unexpected human stories from the history of the culture wars.”
Waarom je volgens Lex zou moeten luisteren: “Een perfect in elkaar geramde podcast over ‘culture wars’ in de VS, maar reikt veel verder dan dat. Op Reddit staat het mooi beschreven: Incredible political/historical story-telling with the ever-amiable John Ronson and tons of interviews. In the honorable tradition of Nick Broomfield, Adam Curtis, and Louis Theroux, the Brits explain America 100,000 times better than anything NPR produces. Het zijn elke keer echt pareltjes. Met de onlangs verschenen bonusaflevering waarin Louis Theroux de serie bespreekt met host John Ronson verlang ik terug naar dat gevoel van eerstekeerluisteren. ”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Het is logisch om bij aflevering 1 te beginnen, maar Lex zegt daarbij ook: “Als je start met de bonusaflevering met Louis Theroux dan kan je alvast voorsmullen. Die highlight mooi waarom het een prachtige reeks is geworden. Je wordt dan goed opgewarmd voor de serie.”
Luisteren en abonneren: Apple, Spotify, website
Veel luisterplezier,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht