Bekijk profielpagina

🎙🎧De Podcastlijst #134 - Meneer Steenis & de gezinshuizen

Revue
 
 
27 juli · Editie #134 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
De podcasttip van deze week werd ingestuurd door Florentien. Voor volgende week heb ik plek voor jou tip. Stuur hem nu in via het welbekende formulier!

Meneer Steenis & de gezinshuizen
Soort podcast: Nederlandstalige documentaire
Frequentie: er staan 4 afleveringen online en volgen er nog 2
Lengte van een aflevering: ongeveer een half uur
Officiële omschrijving: “In deze audiodocumentaire neemt Wiebe van Steenis je mee naar drie gezinshuizen. Steeds meer kinderen en jongeren die niet bij hun eigen ouder(s) op kunnen groeien, vinden een thuis in gezinshuizen, soms tijdelijk en soms langdurig. Daar leiden ze een zo normaal mogelijk leven, met gezinshuisouders die hen opvoeden en ondersteunen. Deze zesdelige audiodocumentaire geeft een inkijkje in het dagelijkse reilen en zeilen van drie verschillende gezinshuizen. Wiebe onderzoekt wat nodig is om steeds betere jeugdhulp te bieden in deze gezinshuizen en hoe de kwaliteitscriteria gezinshuizen hieraan bijdragen. Voor elk gezinshuis zijn er twee afleveringen. In de eerste aflevering nemen kinderen, jongeren en hun (gezinshuis)ouders je mee in het ‘gewone leven’ van het gezinshuis. In de tweede aflevering gaat Wiebe verder in gesprek met de jongeren, gezinshuisouders en met andere experts die vanuit verschillende perspectieven werken aan steeds betere jeugdhulp in gezinshuizen.”
Waarom je volgens Florentien zou moeten luisteren: “In deze audiodocumentaire kijken ze naar het leven in een gezinshuis. Het is zo mooi kwetsbaar en ook heftige thematiek. Ik moet al huilen als ik nu de introtune hoor.”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Gewoon bij de eerste is het handigste. Er gaan steeds 2 afleveringen over een gezinshuis. “De 1e en 3e afleveringen zijn de echt docus waar kind, ouder en gezinouders aan het woord komen. Maar ook broertjes en zusjes”, aldus Florentien
Luisteren en abonneren: Apple, Google, Spotify, Podimo, website
Veel luisterplezier,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht