🎙🎧 De Podcastlijst #137 - De tijd zal het leren

#137・
624

abonnees

149

edities

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Door je te abonneren, ga je akkoord met de Voorwaarden en Privacybeleid van Revue en begrijp je dat De Podcastlijst jouw e-mailadres zal ontvangen.

Revue
 
 
17 augustus · Editie #137 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
Deze week een podcast die werd getipt door Patrick De Winter. Voor volgende week heb ik plek voor jou tip. Stuur hem nu in via het welbekende formulier!

De Tijd Zal Het Leren
Soort podcast: Nederlandstalige gesprekspodcast
Frequentie: wekelijks
Lengte van een aflevering: een kleine drie kwartier
Officiële omschrijving: “Dit is De Tijd Zal Het Leren. Een podcast over gebeurtenissen van vandaag die schreeuwen om een vergelijking met gebeurtenissen uit de geschiedenis. Want als je met een historische bril naar de wereld kijkt, zie je dat alles eigenlijk al een keer gebeurd is. Het omstreden WK Voetbal in Qatar doet nogal denken aan de organisatie van spelen in de tijd van de oude Romeinen, de plannen van China met Taiwan lijken op de veldtocht van Willem I in 1831 naar België, en zal het de Oekraïense vluchtelingen in Nederland misschien met zo vergaan als de Bosniërs die in de jaren ‘90 naar Nederland kwamen? De tijd zal het leren. Journalist Liesbeth Staats praat met historicus en leraar geschiedenis Tim Jacobs en Martine van den Berg, religiewetenschapper en archeoloog. Tim en Martine zijn kenners en experts maar (net als Liesbeth) vooral enorme liefhebbers van de geschiedenis. En dat hoor je!”
Waarom je volgens Patrick zou moeten luisteren: “Geschiedenis vanuit een nieuw standpunt. Het lijkt alsof de geschiedenis zich herhaalt. Leren we dan nooit? In deze podcast maakt en makers de verbinding tussen een hedendaagse gebeurtenis en soortgelijke gebeurtenissen in het verleden. Alles lijkt al eens voorbijgekomen!”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Elke aflevering staat op zichzelf, dus je kunt zowel bij de eerste als de nieuwste beginnen. Patrick tipt: “Met het WK in Qatar op komst is aflevering 4 een goed voorbeeld van de insteek van deze podcast serie.”
Luisteren en abonneren: Apple, Google, Spotify, Podimo, website
Veel luisterplezier,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht