Bekijk profielpagina

🎙🎧De Podcastlijst #14 - El Tarangu

Revue
 
 
4 december · Editie #14 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
Inmiddels ben je het misschien wel gewend: op woensdagmiddag even voor vijven ontvang je een verse tip van De Podcastlijst. Zo ook deze week!
Met, voor ik naar de tip van deze week ga, een leuk nieuwtje van mijn kant: de podcast Trust Nobody over Wie is de Mol?, die ik maak samen met Mark Versteden en Nelleke Poorthuis, is de eerste Nederlandstalige podcast die zich heeft aangesloten bij podcastnetwerk Acast. Zij zullen de hosting en advertentieverkopen verzorgen en bijdragen aan de verdere groei van deze uit de hand gelopen hobby. Voor de liefhebber staat aflevering 0 van dit seizoen nu in je favoriete podcast-app.
Snel door met de tip van deze week, die is afkomstig van Peter. Hij is IT-er in de zorg voor hem geldt: “forenzen is podcasts luisteren”. Hij tipt een podcast die het resultaat is van een Vlaams-Nederlandse samenwerking, gemaakt door audiocollectief Schik (bekend van Bob en Laura H.).

El Tarangu
Soort podcast: Nederlandstalige documentaire
Frequentie: Een serie van zes afleveringen
Lengte van een aflevering: 45 minuten
Officiële omschrijving: “In de hete zomer van 1996 stroomt het plein voor de kathedraal van Oviedo vol met mensen die afscheid nemen van hun wielerheld ‘El Tarangu’. Jose Manuel Fuente, slechts 50 jaar oud, wordt ten grave gedragen. Maar zeven jaar later zit hij tegenover Lucien van Impe, mosselen te eten in het Vlaamse wielerstadje Geraardsbergen. Lucien kijkt hem in de ogen en weet niet wat hij ziet. Heeft zijn oude rivaal werkelijk zijn dood in scene gezet? Of is hier iets anders aan de hand? Eén ding is zeker, iemand liegt. Maar wie? En vooral, waarom? El Tarangu is een zesdelige podcast reeks waarin AudioCollectief SCHIK op zoek gaat naar een man die eigenlijk in zijn graf hoorde te liggen. Langs Noord-Spaanse bergflanken en Vlaamse wielercafés komen ze terecht in een wereld van oude helden, onbetrouwbare bronnen en gestoorde geesten. Ze komen steeds dichter bij de waarheid, tot ze botsen op leugens uit hun eigen verleden…”
Waarom je volgens Peter zou moeten luisteren: “Het is prachtig verhaal over wielrennen, een overleden renner en hoe hij jaren later opeens weer opduikt. Goed verteld met een fijn Vlaams accent, uitstekend gemonteerd en boeiend van begin tot eind. Een verhaal dat tot op de bodem wordt uitgezocht.”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Het is een verhaal dat in zes afleveringen wordt verteld, dus begin gewoon bij het begin.
Luisteren en abonneren: SpotifyAppleStitcherwebsite
Ik heb nieuwe tips nodig!
De eerste twee maanden liep het storm met tips voor De Podcastlijst, maar de laatste weken droogt het op. Heb je een podcast geluisterd waarvan je vindt dat meer mensen hem moeten luisteren, breng hem onder de aandacht van meer dan 600 mensen via De Podcastlijst. Stuur je tip in via dit formulier. Heb je al een keer een tip ingestuurd? Voel je vrij om het gewoon nog een keer te doen. Overigens deel ik alleen tips van luisteraars; je eigen podcast tippen heeft dus niet zoveel zin.
Veel luisterplezier,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht