Bekijk profielpagina

🎙🎧De Podcastlijst #15 - De Bourgondiërs

Revue
 
 
11 december · Editie #15 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
Deze week heb ik een Vlaamse podcasttip voor je. De populaire schrijver Bart Van Loo maakte namelijk een podcast bij zijn boek ‘De Bourgondiërs’. Geen luisterboek, maar een volledige podcastserie, die is uitgebracht door de Vlaamse omroep VRT.
Marcel Kwakkel stuurde hem in. Over zijn podcastluistergedrag vertelt hij: “Inmiddels woon ik al weer bijna 2,5 jaar in Trondheim, Noorwegen. Daar werk ik aan de universiteit, waar ik iedere dag heen loop. Tijdens deze wandeling van 25 minuten luister ik altijd podcasts. Deze winterse dagen is het soms glibberen en glijden, want hier hebben ze nog witte winters.”
In Nederland zul je het moeten doen met regen of een winterzonnetje, maar dat maakte zijn Marcels tip er niet minder om.

De Bourgondiërs
Soort podcast: Nederlandstalige documentaire
Frequentie: Een serie van acht afleveringen
Lengte van een aflevering: Gemiddeld anderhalf uur
Officiële omschrijving: “In ‘De Bourgondiërs’ neemt Bart Van Loo de luisteraar op sleeptouw door de middeleeuwen: een even wonderlijke als gevaarlijke reis langs brandstapels en feestelijke banketten, de pest en riddertoernooien, Jeanne d’Arc en Filips de Goede, schizofrene koningen en geniale kunstenaars, de prachtige beeldhouwwerken van de vergeten Klaas Sluter en de wereldberoemde schilderijen van Jan van Eyck. Deze keer richt Vlaanderens bekendste francofiel zijn blik op onze eigen geschiedenis en vertelt hij het spannende ontstaan van de Nederlanden. En wat blijkt? De Lage Landen zijn een Bourgondische uitvinding.”
Waarom je volgens Marcel zou moeten luisteren: Marcel haalt de officiële omschrijving aan, omdat die eigenlijk perfect uitlegt wat je kunt verwachten. En als je daardoor niet overtuigd bent: “Er is ook een korte trailer om snel een idee te krijgen of het iets voor je is.”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Het is een chronologisch verhaal, dus begon gewoon bij aflevering 1.
Luisteren en abonneren: SpotifyAppleGoogle, Stitcherwebsite
Tot slot: het wekelijkse oproepje
De Podcastlijst kan alleen bestaan dankzij de tips van lezers. Dus heb je nog nooit een podcast ingestuurd? Doe het nu meteen! En uiteraard mag je ook altijd een tweede tip insturen, als je eerder al een podcast hebt getipt. Ik zoek elke week naar afwisseling, dus het kan soms even duren voordat je tip in de nieuwsbrief staat - en sommigen redden de lijst misschien nooit, want er is slechts plaats voor één podcast week - maar laat je daar niet door tegenhouden!
Veel luisterplezier,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht