Bekijk profielpagina

🎙🎧 De Podcastlijst #20 - Duizend Dagen

Revue
 
 
15 januari · Editie #20 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
Dit is alweer de twintigste editie van de Podcastlijst en de lijst met podcasttips wordt gestaag langer. Deze keer heb ik een Friese podcast voor je, getipt door Suus Boschloo. Een kleine opmerking van haar vooraf: “Een deel van de podcast is in het Fries, vooral in de eerste 2 afleveringen is ‘t aandeel daarvan iets groter. Laat je daardoor niet afschrikken. Volgens mij is ’t voor het grootste deel goed te volgen en heeft ’t juist ook wel weer wat.”

Duizend Dagen
Soort podcast: Nederlandstalige docuserie
Frequentie: De hele serie van vijf afleveringen staat al online
Lengte van een aflevering: Een half uur
Officiële omschrijving: “De doopsgezinde kerk van Rottevalle werd begin jaren negentig een schuilplaats voor een Syrisch Orthodox gezin van vader, moeder en vier kinderen. De dorpelingen waakten over hen, dag en nacht. Bijna duizend dagen lang. Omrop Fryslân, Leeuwarder Courant en Friesch Dagblad publiceren gezamenlijk een podcast over het langste kerkasiel van Nederland.”
Waarom je volgens Suus zou moeten luisteren: “Het vertelt het verhaal van het langste kerkasiel in ons land, waarvan ik ook nog nooit gehoord had. Ik wist wel wat een kerkasiel is en hoe het ingezet wordt, maar in deze podcast word je meegenomen in het verhaal van een familie die 2,5 jaar in een kerk in een klein Fries dorpje heeft gezeten. Je leert over hun achtergrond en over de angst, zowel voor en tijdens hun vlucht vanuit Syrië (waar ‘t ook toen al een puinhoop was, dus deze podcast is actueel, ook al vond dit plaats in de jaren '90), maar ook eenmaal in Nederland. En bovenal leer je over hoe een klein dorpje samenkomt om te doen wat hun hart hun ingeeft. En dat is werkelijk prachtig, die mensen zijn allemaal een stuk ouder inmiddels, maar kunnen dat gevoel nog steeds zó goed herinneren en overbrengen.”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Het is een korte serie die één verhaal vertelt, dus begin gewoon bij het begin.
Luisteren en abonneren: SpotifyAppleGooglewebsite
Op zoek naar oude edities van de Podcastlijst?
Op de site van De Podcastlijst vind je links naar de eerdere nieuwsbrieven. Stuur deze pagina vooral door als mensen in je omgeving vragen naar podcasttips, want volgens mij het een mooie collectie. Luister jij naar een podcast die niet zou misstaan in die collectie? Stuur hem in via dit formulier.
Veel luisterplezier,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht