Bekijk profielpagina

🎙🎧 De Podcastlijst #21 - Everything is Alive

Revue
 
 
22 januari · Editie #21 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
De podcasttip van deze week is afkomstig van Eric de Vos en bij het indienen van zijn tip schreef hij iets leuks: “Ik luister al een jaar of 5 podcasts, waarbij ik merk dat ik steeds meer van Amerikaanse naar Nederlandse podcasts verschuif, het Nederlandse aanbod wordt beter.” Voor mij is deze verschuiving in luistergedrag herkenbaar, dus volgens mij heeft Eric een punt… Zijn tip is desondanks Engelstalig, maar dat mag de pret niet drukken.

Everything is Alive
Soort podcast: Engelstalige improvisatie
Frequentie: Tweewekelijks (seizoen 3 start komend voorjaar)
Lengte van een aflevering: 15-25 minuten
Officiële omschrijving: “Everything is Alive is an unscripted interview show in which all the subjects are inanimate objects. In each episode, a different thing tells us its life story–and everything it says is true.”
Waarom je volgens Eric zou moeten luisteren: “Het is een komische, maar ook juist verfrissende invalshoek om naar alledaagse objecten te kijken. Elke week heeft de host (Ian Chillag, van eerdere podcast "How to do Everything”) een interview met een alledaags object als een blikje cola, een kussen of een straatlantaarn. Zeer vermakelijk aangevuld met bizarre ‘wist-je-datjes’.“
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Elke aflevering staat op zichzelf. Desondanks tipt Eric om gewoon bij aflevering 1 over een colablikje te beginnen.
Luisteren en abonneren: SpotifyAppleGoogleStitcher, website
Maak je zelf een podcast?
Ik krijg regelmatig vragen over waar ik mijn podcasts host, dus ik dacht: ik deel dat even met alle abonnees van De Podcastlijst. Ik host De Telekids Generatie en Spoorcast bij Acast Open, het voor iedereen toegankelijke platform van Acast. Het is een betrouwbaar platform zonder limieten aan het aantal luisteraars en met een hele fijne achterkant om je show te uploaden, hem te distribueren naar verschillende apps en luistercijfers in te zien. Als je je aanmeld via deze link krijg ik daar een kleine vergoeding voor en steun je me dus meteen bij het maken van De Podcastlijst.
Veel luisterplezier,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht