Bekijk profielpagina

🎙🎧 De Podcastlijst #22 - Waarom

Revue
 
 
29 januari · Editie #22 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
Dit is alweer de laatste editie van de Podcastlijst voor januari. Met deze keer een mooie, maar ook emotionele podcast. Hij bestaat uit vijf afleveringen van een half uur, wat het lekker behapbaar maakt als je eigenlijk al meer dan genoeg hebt om naar te luisteren.

Waarom
Soort podcast: Nederlandstalige non-fictie
Frequentie: Alle afleveringen (5) staan al online
Lengte van een aflevering: Een half uur
Officiële omschrijving: “Waarom is het verhaal van een fatale vriendschap in de jaren 90. In 1997 besluit de 18-jarige Bjorn om een einde aan zijn leven te maken. Dat doet hij samen met Tom, iemand van wie Bjorn’s vrienden nog nooit hebben gehoord. Eva Moeraert, de voormalige vriendin van Bjorn, gaat op zoek naar antwoorden. Waarom stapten deze twee jongens uit het leven? Waarom had nog niemand ooit gehoord van Tom? Wat voor rol speelde de metal en grunge-muziek waar Bjorn naar luisterde in deze keuze? En waarom zijn ouders en vrienden 20 jaar lang nooit op zoek gegaan naar antwoorden?“
Waarom je volgens Daan zou moeten luisteren: “Omdat het een aangrijpend verhaal is over iets dat meer mensen ongetwijfeld hebben meegemaakt, maar waar je eigenlijk meestal niets meer hoort. Nu wel, en dan verteld vanuit het perspectief van een vriendin van Bjorn toentertijd. Je krijgt daardoor een erg ‘betrokken’ gevoel bij de podcast, omdat Eva, die vriendin, dingen ontdekt over de zelfmoord waar ze nog nooit over had gehoord. Ze spreekt mensen die twintig jaar geleden ook dichtbij het drama stonden, en ook hulpverleners en specialisten. Het verhaal en de passende muziek samen zorgen voor een emotionele. maar mooie podcast, waar je een avond lang naar kunt luisteren.”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Het is één verhaal dat wordt verteld in vijf afleveringen, dus begin gewoon bij het begin.
Luisteren en abonneren: SpotifyAppleGoogleStitcherwebsite
Wees als Daan...
… en tip een podcast voor De Podcastlijst. Het is een kwestie van dit formulier invullen. Ik kies elke week één tip uit, waarbij ik probeer voor de nodige afwisseling te zorgen. Wie weet is het volgende week wel jouw tip.
Veel luisterplezier,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht