Bekijk profielpagina

🎙🎧 De Podcastlijst #26 - Hit Parade

Revue
 
 
11 maart · Editie #26 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
Editie 26 van De Podcastlijst wordt gevuld door Roland Kroes, die zichzelf ‘podcast-omnivoor’ noemt. In zijn ogen kunnen er nooit te veel podcasts zijn en hij wil er graag één delen.

Hit Parade
Soort podcast: Engelstalige muziekdocumentaires
Frequentie: Elke maand een reguliere aflevering én een korte
Lengte van een aflevering: Anderhalf uur voor de normale episodes
Officiële omschrijving: “What makes a song a smash? Talent? Luck? Timing? All that—and more. Chris Molanphy, pop-chart analyst and author of Slate’s “Why Is This Song No. 1?” series, tells tales from a half-century of chart history. Through storytelling, trivia and song snippets, Chris dissects how that song you love—or hate—dominated the airwaves, made its way to the top of the charts and shaped your memories forever.”
Waarom je volgens Roland zou moeten luisteren: “Iedere maand duikt presentator Chris Molanphy in de hitparadegeschiedenis van een band of stroming en vertelt hij aan de hand van veel anekdotes en fragmenten alles over het bijbehorende hitparadesucces. Kern is de Billboard Hot 100, wat het soms bevreemdend maakt (nummers zijn hier soms groter of juist kleiner geweest). Maar iedere aflevering is de moeite waard. Het enthousiasme van Molanphy helpt daarbij. Tussen twee afleveringen in, is er altijd een ‘Bridge’ podcast die de afgelopen aflevering met de volgende verbindt.”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Roland tipt de aflevering over het succes van Elton John en George Michael (30 juni 2017). Hij zegt erover: “Molanphy wijst er op dat de beide carrières een soort van gespiegeld aan elkaar zijn: toen George Michael opkwam, was Elton Johns succes minder. Toen die terugkwam, doofde Michaels succes uit. ”
Luisteren en abonneren: Spotify, AppleGoogleStitcherwebsite
Tot slot nog een stukje zelfpromotie
Komend weekend maak ik samen met Mark Versteden en Nelleke Poorthuis de laatste aflevering van Trust Nobody voor dit seizoen. Drie jaar geleden begonnen we aan de keukentafel met een wekelijkse nabespreking van Wie is de Mol?. Inmiddels bereiken we wekelijks 15.000 luisteraars, hebben we een contract bij het Zweedse Acast en steunen 500 mensen ons financieel via donatieplatform Patreon. Als kroon op ons werk hadden we afgelopen zaterdag onze eerste liveshow. Met een volle zaal in Beeld en Geluid in Hilversum keken we naar fragmenten uit de historie van 20 jaar Wie is de Mol? en interviewden we presentator Rik van de Westelaken en oud-mol Klaas van Kruistum.
Ondanks het feit dat Wie is de Mol? dit weekend eindigt zijn we nog niet klaar. Deze week is namelijk De Mol in Vlaanderen weer begonnen en ook daar maken we een podcast over: Trust Nobody België. We hebben inmiddels duizenden Nederlanders kunnen overtuigen dat het de moeite waard is om via de site van de Vlaamse omroep Vier naar dat programma te kijken (en vervolgens naar ons te luisteren). Misschien is het ook wat voor jou!
Veel luisterplezier,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht