Bekijk profielpagina

🎙🎧 De Podcastlijst #27 - De Grote Vriendelijke Podcast

Revue
 
 
18 maart · Editie #27 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
Het leven ziet er plots heel anders uit dan toen ik de vorige editie van De Podcastlijst verstuurde. Ik merk zelf dat daarmee ook mijn luistergedrag is veranderd. Het belangrijkste podcastluistermoment voor mij is wanneer ik onderweg ben (dat ben ik vrij veel als freelancer met opdrachtgevers in verschillende steden) en die momenten zijn allemaal weggevallen. Nu luister ik tijdens het koken of als pauze tussen het werk door, maar dat zijn uiteindelijk minder luisterminuten op een dag.
Tegelijkertijd hoor ik mensen die juist meer tijd hebben om te luisteren en ook behoefte hebben aan media die niet over corona gaan. Speciaal voor die mensen een verse tip, afkomstig van Paula Heeger (24 jaar, fervent podcastluisteraar en boekblogger).

De Grote Vriendelijke Podcast
Soort podcast: Nederlandstalige gespreks- en interviewpodcast
Frequentie: Maandelijks
Lengte van een aflevering: Een uur
Officiële omschrijving: “In De Grote Vriendelijke Podcast bespreken kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest) en Bas Maliepaard (Trouw) recente kinderboeken en interviewen een schrijver of illustrator.”
Waarom je volgens Paula zou moeten luisteren: “Allereerst omdat Bas Maliepaard (freelance journalist en recensent voor Trouw) en Jaap Friso (recenseert jeugdliteratuur op Jaapleest.nl en is freelance journalist/radiomaker De Taalstaat) het ontzettend goed doen. Je merkt dat ze interviewervaring hebben en daarom goede vragen stellen aan hun gasten. Bovendien zijn ze iedere aflevering heel oprecht en enthousiast over de boeken die worden besproken. Daarnaast moet je deze podcast luisteren omdat de gesprekken vaak verrassend zijn, er naast schrijvers ook illustratoren en vertalers worden geïnterviewd & je altijd wel weer een nieuwe boekentip opdoet. En de sfeer is gewoon heel fijn en vrolijk, ook prettig.”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Paula tipt de allereerste aflevering waarin Jacques Vriens, schrijver van het boek Code Kattenkruid, te gast is. “Een heel mooi gesprek over hoe dit boek tot stand kwam, maar ook over de thema’s die erin voorkomen zoals euthanasie”, zegt ze hierover. “Het verhaal gaat namelijk over een jongen en zijn opa. De opa is ernstig ziek. Toch maken ze samen nog een laatste fietstocht. De podcast is een mooie aanvulling op het boek, als je het al hebt gelezen, of een mooie kennismaking ermee.”
Luisteren en abonneren: Spotify, AppleGoogleStitcherwebsite
Volgende week weer een podcast ter afleiding
Daarvoor heb ik echter nog wel goede tips nodig. Dus heb je een podcast waar je naar luistert en die meer bekendheid verdient? Stuur hem dan nu in! Ook als je al een keer een tip hebt ingediend: wees welkom voor een tweede ronde.
Veel luisterplezier en houd je haaks,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht