Bekijk profielpagina

🎙🎧 De Podcastlijst #28 - Vallen en Opstaan

Revue
 
 
1 april · Editie #28 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
Het zijn gekke dagen en weken nu we thuiszitten. Zo gek, dat ik er vorige week op woensdagavond achter kwam dat ik was vergeten een nieuwe editie van De Podcastlijst te versturen. Mijn welgemeende excuses! Ik maak het deze week goed met een verse tip van Jolien van de Griendt. De podcast in kwestie wordt gemaakt in opdracht van KPN, maar het is desondanks gewoon een zeer inhoudelijke podcast over ondernemen en geen marketingverhaal.

Vallen en Opstaan
Soort podcast: Nederlandstalige interviewpodcast
Frequentie: Tweewekelijks, in seizoenen
Lengte van een aflevering: Een klein uur
Officiële omschrijving: “Vallen en opstaan is dé podcast voor ondernemers en door ondernemers. Host Vincent Reinders - zijn bedrijf 22tracks werd in 2011 ‘Startup van het Jaar’ en sloot 6 jaar later de deuren - praat met ondernemers van bekende en minder bekende bedrijven. Over hun ochtendrituelen, hoop en angst, succes en falen, vallen en weer opstaan.”
Waarom je volgens Jolien zou moeten luisteren: “Voor alle ondernemers, zzp'ers, freelancers of mensen met een droom om ooit voor zichzelf te beginnen: heerlijk inspirerende, nuchtere verhalen van grote en kleine ondernemers in Nederland. Hoe kwamen ze waar ze nu staan, hoe hebben ze dingen aangepakt, hun habits en eigenaardigheden etc. Waarbij ook altijd Het Moment wordt besproken waarop alles misging, er een grote ramp was, de boel bijna failliet ging etc.. en hoe ze daar weer bovenop kwamen (enfin: vallen en weer opstaan ;)). Geeft de burger wellicht wat moed in deze tijden. Heeft verder voorzichtig wat weg van de Tim Ferriss show, maar dan een veel meer gecomprimeerde light-versie.”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Het zijn losse interviews, dus je kunt zelf kiezen welke ondernemer je aanspreekt. Jolien vond zelf de gesprekken met Marlies Dekkers en Boris Veldhuijzen van Zanten erg interessant.
Luisteren en abonneren: Spotify, AppleGoogleStitcherwebsite
Volgende week jouw tip in deze nieuwsbrief?
We hebben gisteren te horen gekregen dat we in ieder geval nog tot eind april thuiszitten en ondertussen blijf ik gewoon podcasttips versturen via De Podcastlijst. Heb jij een podcast gehoord die anderen echt zouden moeten luisteren, juist nu? Stuur hem in!
Veel luisterplezier,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht