Bekijk profielpagina

🎙🎧 De Podcastlijst #36 - 13 minutes to the moon

Revue
 
 
27 mei · Editie #36 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
Vanavond lanceert SpaceX een raket die twee NASA-astronauten naar de ISS moet brengen. Een mooi moment voor een podcast over ruimtevaart (met als extra reden om te luisteren: een prachtige soundtrack door Hans Zimmer). Paul Ket stuurde deze tip in.

13 minutes to the moon
Soort podcast: Engelstalige documentaire
Frequentie: Twee volledige seizoenen staan online
Lengte van een aflevering: 15-60 minuten
Officiële omschrijving: “Epic stories of Nasa’s missions to the Moon. Season 1: the first Moon landing, Apollo 11. Season 2: the near disaster of Apollo 13.”
Waarom je volgens Paul zou moeten luisteren: “Deze podcast is gestart ter gelegenheid van de eerste man op de maan. Het was onlangs namelijk 50 jaar geleden dat de bemanning van Apollo 11 naar de maan ging. In dit eerste seizoen volgen we de aanloop naar de 13 minuten durende afdaling van de baan op de aarde naar het maanoppervlak. Daarbij wordt uitgebreid ingegaan op alle facetten van wat er aan vooraf ging, waar het mis ging, hoe het toch weer goed kwam enzovoort. Onlangs is het tweede seizoen gestart en die gaat over Apollo 13. Als je een beeld wilt krijgen van de grootsheid van de prestatie die het Apollo-programma geleverd heeft, is dit echt een aanrader. De menselijke kant, techniek met mate, de organisatie van NASA, alles komt aan bod.”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Beide seizoenen zijn zelfstandige, doorlopende verhalen. Dus je kunt beginnen met de eerste aflevering van seizoen 1 of 2. Het ligt er volgens Paul maar net aan waar je zin in hebt: “In seizoen 1 weten we dat het goed afloopt. In seizoen 2 gaat het serieus mis en loopt het toch ook goed af. ”
Luisteren en abonneren: Spotify, AppleStitcherwebsite
Een schaamteloze plug
Ik misbruik het slot van deze nieuwsbrief even om een eigen podcast te pluggen: mijn docuserie De Telekids Generatie over de impact van het kinderprogramma Telekids op mijn generatie is namelijk afgelopen. Mocht je hem nog niet hebben gehoord dan kun je hem nu helemaal bingen.
Veel luisterplezier,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht