Bekijk profielpagina

🎙🎧 De Podcastlijst #39 - De Laatste Dans

Revue
 
 
17 juni · Editie #39 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
Er is eindelijk weer één! Zo'n podcast die heel veel mensen aan elkaar tippen; waarover ze praten bij de (virtuele) koffieautomaat, zoals eerder gebeurde met De Brand in het Landhuis. En -misschien niet geheel toevallig- is het weer een docuserie van de NTR/Radio 1 die is gemaakt onder begeleiding van Marion Oskamp. Marciano, die naar eigen zeggen eigenlijk nooit Nederlandstalige podcast luistert, was één van de mensen die hem tipte.

De Laatste Dans
Soort podcast: Nederlandstalige documentaire
Frequentie: Bijna de hele serie (7 afleveringen) staat al online
Lengte van een aflevering: 30-45 minuten
Officiële omschrijving: “In De Laatste Dans gaat podcastmaker en muzikant Frans Pollux op zoek naar Uwe, een spoorloos verdwenen stamgast van een Roermonds café. Zeven jaar geleden vertrok Uwe om te sterven, na een laatste dans op een liedje van Pollux. Maar is Uwe wel écht dood?“
Waarom je volgens Marciano zou moeten luisteren: "Een speurtocht naar een verdwenen stamgast van een café in Roermond. De storytelling doet wat denken aan BBC’s The Missing Cryptoqueen (maar dan met beter onderzoek) en de tussendoortjes (en muziek) van podcastmaker Frans Pollux maken het verhaal helemaal af.”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Gewoon bij de eerste. “Anders snap je niks van de andere afleveringen 👀”, aldus Marciano.
Luisteren en abonneren: Apple, Google, Spotify, website
Lees alle oude edities terug
Mocht je behoefte hebben aan nog meer podcasttips en nog niet sinds editie #1 geabonneerd zijn op De Podcastlijst, duik dan eens in het archief. En als je doet en je hebt gevoel dat je een podcast mist, klik dan nu op deze link en tip jouw favoriete podcasts!
Veel luisterplezier,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht