🎙🎧De Podcastlijst #4 - Twenty Thousand Hertz

#4・
623

abonnees

143

edities

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Door je te abonneren, ga je akkoord met de Voorwaarden en Privacybeleid van Revue en begrijp je dat De Podcastlijst jouw e-mailadres zal ontvangen.

Revue
 
 
25 september · Editie #4 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
De Podcastlijst is alweer een maand onderweg en ik merk dat ik door al jullie inzendingen een enorm gevoel van FOMO krijg. Er is zoveel moois om naar te luisteren waar ik niet aan toe kom. En dan moet ik ook nog elke week één podcast kiezen. Toch is het weer gelukt; deze week duiken we in de wereld van geluiden dankzij een tip van Martijn Marree.

Twenty Thousand Hertz
Soort podcast: Engelstalige documentaires
Frequentie: Tweewekelijks
Lengte van een aflevering: 20-30 minuten
Officiële omschrijving: “A lovingly crafted podcast that reveals the stories behind the world’s most recognizable and interesting sounds.“
Waarom je volgens Martijn zou moeten luisteren:  "De strapline is precies wat het is. Een breed spectrum van mini-documentaires. Per aflevering altijd één onderwerp. De geluidskwaliteit en de productiekwaliteit maakt dat het een genot is om naar te luisteren. Een paar voorbeelden van onderwerpen: De achtergrond van het geluid van een Stradivarius, Sound logo’s van bedrijven, geluid van films, reclametunes, vogelgeluiden… etc,etc ”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen:  Er staan inmiddels 77 afleveringen online, maar in principe staan die allemaal op zichzelf. Vooraan begin is dus niet verplicht. Martijn tipt de dubbele aflevering THX deep note (#43 en #44) als een mooi voorbeeld om te kijken of de podcast wat voor je is.
Luisteren en abonneren: SpotifyAppleGoogleStitcherwebsite
En tot slot nog even dit
Ik krijg wel eens reacties van mensen die de podcast van die week niet interessant vinden. Begrijpelijk, maar het is ook niet de bedoeling dat elke tip raak is. Iedereen heeft een andere smaak en met de selectie in De Podcastlijst probeer ik bewust alle kanten op de schieten. Documentaires, interviews en praatpodcasts. Brede onderwerpen en niches. Engels en Nederlands. De bedoeling is dat er voor iedere lezer eens in de zoveel tijd wat leuks tussen zit!
Desondanks ben ik altijd benieuwd naar wat je van de opzet en de keuze in het algemeen vindt. Je kunt reageren op De Podcastlijst via het duimpje hieronder, vervolgens krijg je een veld te zien waarin je je reactie kunt achterlaten.
Veel luisterplezier en tot volgende week,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht