🎙🎧 De Podcastlijst #48 - ‎De kat is allergisch

#48・
623

abonnees

143

edities

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Door je te abonneren, ga je akkoord met de Voorwaarden en Privacybeleid van Revue en begrijp je dat De Podcastlijst jouw e-mailadres zal ontvangen.

Revue
 
 
2 september · Editie #48 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
Om te beginnen een klein excuses aan alle Podcastlijst-fans die vorige week tevergeefs in hun spammap hebben gezocht naar een podcasttip. Er was wat misgegaan aan mijn kant, waardoor ik de nieuwsbrief niet verstuurd had. Het zal nooit meer gebeuren (hoop ik…).
Twee weken geleden tipte Arjan de podcast ‘Groene Oren’. Ik vroeg om een reactie terug te mailen als je hem had geluisterd, maar heb helaas niets binnen gehad.
Deze week een verse tip van Juliet Hoogmoed. Heb je de podcast geluisterd? Laat dan weten van je ervan vindt via een reactie op deze mail!

De kat is allergisch
Soort podcast: Nederlandstalige gesprekspodcast
Frequentie: Tweewekelijks (maar er is nu zomerstop)
Lengte van een aflevering: Ongeveer een uur
Officiële omschrijving: “De tegenhanger van alle mamapodcasts en mamablogs: In de kat is allergisch vertellen bewust kindervrije vrouwen hoe ze hun leeg, egoïstisch bestaan gespeend van alle liefde en kindergeluid invullen.”
Waarom je volgens Juliet zou moeten luisteren: “Ik ben een podcast addict! Ik heb vele interesses en luister veel verschillende podcasts maar aan deze podcast heb ik veel; ik ben namelijk bewust kinderloos en de podcast die ik wil nomineren gaat over vrouwen die er bewust voor kiezen om zonder kinderen door het leven gaan en die van het taboe af willen dat je als vrouw een nutteloos leven hebt als je je niet voortplant. Ze praten over hun eigen leven en bespreken alle actualiteit die te maken heeft met het niet kiezen voor kinderen om welke reden dan ook, ze zetten ook elke aflevering een vrouw in de kijker die bewust zonder kinderen door het leven gaat. Ik voel me veel minder alleen met mijn keuze en het is gewoon leuk om eens gelijkgezinden aan het woord te horen in een podcast. ” Ze voegt nog toe: “Er is misschien een kleiner publiek voor deze podcast dan voor de mamapodcasts maar ik denk dat sommige ouders hier ook graag naar zouden luisteren.”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Juliet tipt de aflevering met Zoe Bizoe, genaamd ‘t Is nie omda'k nen oven heb da'k moet bakken’. “Het was de eerste keer dat de vrouwen een gaste hadden en het was zo'n inspirerende aflevering!”, zegt ze erover.
Luisteren en abonneren: Apple, GoogleSpotifySoundcloud
Ik zoek nog naar een podcasttip voor volgende week
Veel luisterplezier,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht