Bekijk profielpagina

🎙🎧 De Podcastlijst #49 - De moord op Patrick

Revue
 
 
9 september · Editie #49 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
Als ik kijk naar de reacties op de podcasttip van vorige week dan is dat het bewijs dat niet elke tip raak is. “Het onderwerp interesseert me wel, maar toch ben ik na 45 min. afgehaakt. Ik vind het moeilijk te verstaan en daardoor niet erg ontspannend”, laat een lezer weten.
Ik heb overigens ook heel veel (verlate) reacties gekregen op de podcast ‘Groene Oren’ uit editie 47 van de Podcastlijst. Christine mailt: “Ik ben eigenlijk niet van de fictie verhalen. Maar ben, as we mail, toch aan het luisteren en het is eigenlijk hartstikke leuk! Akward alsof het echt is. (Ik luister de nachtzwaluw-episode). Echt heel grappig! Ik leef helemaal mee. Arme Daniel die probeert uit te leggen hoe zijn, voor hem volkomen logische, leven werkt. Ik zit te grinniken.”
Elja laat weten: “Echt een aanrader. Origineel, grappig en er zit een soort van spanning in die je niet zou verwachten bij een fictieve dierenpodcast.”
Ook Danique is enthousiast. “Hele leuke podcast! Ik ben direct geabonneerd.” En vervolgens heeft ze meteen zelf een podcasttip ingestuurd; die deel ik met je in deze editie van de Podcastlijst.

De moord op Patrick
Soort podcast: Nederlandstalige true-crime-podcast
Frequentie: De hele serie staat al online
Lengte van een aflevering: Ongeveer drie kwartier
Officiële omschrijving: “Op tweede kerstdag 2002 wordt een 36-jarige tennisleraar ‘s ochtends dood gevonden in zijn appartement. Hij is vermoord. Twintig rechercheurs worden op de zaak gezet. 15 jaar later is de moord op Patrick van der Bolt nog steeds niet opgelost. Sanne Boer duikt in het leven van Patrick en ontdekt dat niets is wat het lijkt. In Nederland zijn er ruim 1500 onopgeloste zaken, coldcases. Waar ging het mis in het politieonderzoek bij Patrick? En wat zegt dit over de kwaliteit van de opsporing in Nederland?“
Waarom je volgens Danique zou moeten luisteren: "Dit is een true-crime-podcastserie over een onopgeloste moord in Heerlen van 18 jaar geleden. Sanne de Boer duikt in het leven van Patrick, op zoek naar antwoorden. Ze interviewt hierbij veel verschillende mensen zoals familie en vrienden van Patrick, maar ook politie en advocaten. Zij komen aan het woord in de podcast. Je wordt echt meegenomen in het onderzoek. Ook doen de podcastmakers zelf onderzoek. Hoe lang brandt een waxinelichtje? Dit is een vraag die van groot belang is in deze moordzaak. De laatste aflevering kwam online in juni 2019, maar begin augustus 2020 is er toch nog een aflevering verschenen. Deze aflevering heet: "de jacht op de ultieme tip”, het lijkt alsof er beweging in de zaak zit. Deze podcast heeft me van begin tot eind geboeid en ik denk er nog vaak over na. Ik woon binnen 5 km van de plek waar dit (18 jaar geleden) gebeurd is, en toch wist had ik er nog nooit van gehoord. Ben jij fan van true-crime-podcasts? Of ben je benieuwd naar deze podcastsoort? Ga het dan vooral luisteren!“
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Gewoon bij de eerste, anders snap je niks van het verhaal.
Luisteren en abonneren: Apple, GoogleSpotifyStitcher, website
Wat vond jij van De Moord op Patrick?
Heb je naar ‘De Moord op Patrick’ geluisterd? Laat dan even weten wat je er van vindt, door te reageren op deze mail.
Veel luisterplezier,
Elger
P.S. Heb je ook een podcasttip voor de Podcastlijst? Stuur hem in!
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht