Bekijk profielpagina

🎙🎧De Podcastlijst #5 - De Blankenberge Tapes

Revue
 
 
2 oktober · Editie #5 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
Het is oktober en de herfst is begonnen. Perfect weer voor een mooie wandeling met je oortjes in of om lekker uitgebreid te koken terwijl je naar een podcast luistert. Ik zorg, met de fantastische hulp van de lezers van deze nieuwsbrief, wekelijks voor een nieuwe podcasttip. Deze week een tip die Nelleke (mijn vriendin en co-host van Trust Nobody) instuurde.

De Blankenberge Tapes
Soort podcast: Nederlandstalige fictie
Frequentie: Een korte serie van 3 afleveringen die al in zijn geheel online staat
Lengte van een aflevering: 30 minuten
Officiële omschrijving: “In 2013 wordt de 27-jarige Hannah Rentmeester vermoord. Haar vriend, Robert Josse, is direct hoofdverdachte, maar hij lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen. Pas als er een link wordt gelegd met een moordzaak die zich tien jaar eerder afspeelde, vallen de puzzelstukjes langzaam maar zeker op hun plek. Puzzelstukjes die één beeld lijken te vormen, dat van een grauwe kustplaats in België: Blankenberge. In De Blankenberge Tapes komen twee moordzaken en één prille liefde samen tot een lugubere ontknoping aan de Belgische kust. Rechercheurs en directe betrokkenen vertellen in drie afleveringen hun kant van het verhaal.“
Waarom je volgens Nelleke zou moeten luisteren: "Ik ben zelf dol op fictie podcasts en ik ken (nog) niet zo veel goede Nederlandstalige. Maar De Blankenberge Tapes heb ik in één ruk uitgeluisterd. Het verhaal is spannend en meeslepend maar vooral het (stem)acteerwerk is ontzettend goed. Zo goed, dat ik echt een paar keer heb gegoogeld of het wel echt fictie is. (Het antwoord is ‘ja’.) Het zijn helaas maar 3 afleveringen, maar ik kan je aanraden om je even 1,5 uur af te zonden en hier intens van te genieten.”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen:  Bij de eerste aflevering is wel zo handig, aangezien het een chronologisch verhaal is.
Luisteren en abonneren: AppleGoogleStitcherwebsite
En dan heb ik zelf nog een kleine aankondiging...
Vandaag is het precies 30 jaar geleden dat het televisieprogramma Telekids begon en precies 20 jaar geleden dat Carlo & Irene afscheid namen van het programma. Ik ben opgegroeid met Telekids. Ik ben van de Telekids Generatie. En ik ben al een paar maanden bezig met een podcast over de invloed van dit kinderprogramma op mijn generatie. De Telekids Generatie start op zaterdagochtend 16 november, maar de trailer staat nu al online!
Ja, dat ben ik.
Ja, dat ben ik.
Terwijl ik verder werk aan deze podcast, wil ik jou vragen om tips te blijven insturen voor De Podcastlijst. Nederlandstalig of Engelstalig, fictie of non-fictie, verhalend of een gespreksvorm; alle tips zijn welkom. Je kunt ze indienen via dit formulier.
Veel luisterplezier,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht