Bekijk profielpagina

🎙🎧 De Podcastlijst #50 - Het Klokhuis

Revue
 
 
16 september · Editie #50 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
Editie 50 alweer van De Podcastlijst! Vorige week deelde ik ‘De moord op Patrick’ met je. Meerdere mensen reageerden dat ze dachten dat ik hem al eerder had gedeeld in deze nieuwsbrief, maar dat is toch echt niet zo - ik heb het voor de zekerheid nog even gecontroleerd.
Eline reageert op de podcast met: “Goede podcast, zit elke keer weer te kijken in de podcastapp of er nieuwe afleveringen zijn omdat ik benieuwd ben of er verdere ontwikkelingen zijn in het oplossen van deze moordzaak.”
En Tessa kwam met mooi nieuws: “Er zijn vandaag toevallig 2 afleveringen van "De moord op Patrick” bij gekomen. Een 2 uur durend radio programma van Argos. Ik heb net de 1e aflevering van deze 2 (het eerste uur) geluisterd. Nog geen nieuwe ontwikkelingen gehoord, maar wellicht in het 2e uur.“
Deze week een tip van Alex voor een heuse kinderpodcast.

Het Klokhuis
Soort podcast: Nederlandstalige kinderpodcast
Frequentie: Compleet onduidelijk (wat ik persoonlijk echt vrij onhandig vindt voor een podcast voor kinderen…)
Lengte van een aflevering: Ruim 20 minuten
Officiële omschrijving: “Dit is de podcast van Het Klokhuis. De eerste drie afleveringen gaan over onmisbare uitvindingen. Of eigenlijk: heel gewone dingen die enorm belangrijk blijken te zijn.“
Waarom je volgens Alex zou moeten luisteren: "Een heel mooie podcast voor je zoontje, het buurmeisje of een wijsneuzig nichtje. Je kan niet jong genoeg met podcast luisteren beginnen.” Het is volgens hem het Klokhuis, maar dan volledig in audiovorm. “Een geluidje, een liedje, een raadseltje, een sketchje, een gesprekje, een muziekje… Wetenschap en Techniek voor de iets jongere luisteraar.”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Dat maakt niet zoveel uit, want het zijn losse afleveringen. Volgens Alex kunnen jonge luisteraars om het beste gewoon bij aflevering 1 beginnen, “want aflevering 1 gaat over een pies-en-poep-onderwerp, een mooie binnenkomer…”
Luisteren en abonneren: Apple, GoogleSpotifywebsite
Wat vind jij van de podcast Het Klokhuis?
Heb je deze podcast geluisterd of heb je kinderen die hem kennen? Laat je mening horen via een reply op deze mail, dan kan ik die volgende week meenemen in De Podcastlijst. Net zoals een eventuele tip van jouw kant trouwens.
Veel luisterplezier,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht