Bekijk profielpagina

🎙🎧 De Podcastlijst #54 - God's President

Revue
 
 
21 oktober · Editie #54 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
Over twee weken zijn de Amerikaanse presidentsverkiezingen, dus toen ik van Harmen een podcasttip binnenkreeg die daar perfect bij aansluit, wist ik meteen dat ik hem deze week met je wilde gaan delen.

God's President
Soort podcast: Nederlandstalige documentaire
Frequentie: De hele serie (5 afleveringen) staat al online
Lengte van een aflevering: 20-45 minuten
Officiële omschrijving: “Wat is er aan de hand in de Amerikaanse Bible Belt? Tientallen miljoenen christenen zien in Donald Trump een reddende engel, gezonden door God.In de vijfdelige EO-podcastserie God’s President reist journalist Robin de Wever naar het broeierige Mississippi. Als Trump inderdaad een reddende engel is… wie of wat moet er dan gered worden?”
Waarom je volgens Harmen zou moeten luisteren: “De populariteit van Trump beter begrijpen door mee te kijken vanuit de context van de gewone Amerikaan. Trump won doordat hij de evangelicals achter zich kreeg. Vanuit het liberale Nederland begrijpen we daar niets van, ook niet als we gelovig zijn. Heel leerzaam.”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Het verhaal bouwt zich op, dus het is handig bij het begin te beginnen. “Met als klap op de vuurpijl de laatste aflevering, waarin Robin in een rechtse radio-uitzending meepraat en ongewenste vragen stelt”, aldus Harmen.
Luisteren en abonneren: Apple, Google, Spotify, website
Welke podcast staat er volgende week in deze nieuwsbrief?
Dat kun jij mede bepalen door nu jouw podcasttip in te sturen.
Veel luisterplezier,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht