Bekijk profielpagina

🎙🎧De Podcastlijst #6 - The Internet History Podcast

Revue
 
 
9 oktober · Editie #6 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
Vandaag is een mooie dag om een nieuwe podcast te ontdekken via deze nieuwsbrief, want het is de Online Radio Day! Op het Mediapark in Hilversum is de hele middag gepraat over de ontwikkelingen op het gebied van internetradio en podcasts (stiekem vooral veel over podcasts) en zojuist zijn ook de Online Radio Awards uitgereikt.
De conclusie die ik bij dit soort evenementen altijd weer trek, is hoe ongelofelijk snel de ontwikkelingen op het gebied van podcasts in Nederland gaan. En eigenlijk vooral ook hoe de markt groeit en er dus steeds meer mooie podcasts bijkomen. Dat blijkt ook wel uit de enorme hoeveelheid tips die ik binnenkrijg. Het is elke week weer een lastige keuze om er slechts één podcast uit te kiezen, maar het is gelukkig wel weer gelukt!
De tip van deze week is afkomstig van Frank Meeuwsen:

The Internet History Podcast
Soort podcast: Engelstalige interviews
Frequentie: Tweewekelijks
Lengte van een aflevering: Een uur
Officiële omschrijving: “A history of the Internet Era from Netscape to the iPad. Oral histories from the people that made the technology happen. "Chapter” episodes providing background on the history of the companies.“
Waarom je volgens Frank zou moeten luisteren: "Het internet is er niet altijd geweest. Dat is ergens ontstaan en het is door mensenhanden, slimme code en technische beslissingen geworden wat het is. In deze podcasts interviewt Brian MacCullough een breed spectrum aan mensen die aan de wieg hebben gestaan van grote ontwikkelingen op het web. Van de Netscape browser tot de AOL CD’s, de eerste banners en webwinkels. Netflix, Google, pet.com, Wired, Amazon. Het komt allemaal langs. Soms wel erg US-centrisch maar zeker de moeite waard om meer te leren over de geschiedenis van het internet.”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen:  Er zijn inmiddels meer dan 200 afleveringen en je kunt in principe overal beginnen. Frank tipt aflevering 156 met Dave Winer; die gaat o.a. over de geschiedenis van podcasts (hoe meta).
Luisteren en abonneren: Spotify, AppleGoogleStitcherwebsite
Vertel anderen over De Podcastlijst
Na een vliegende start, merk ik dat het aantal nieuwe abonnees voor De Podcastlijst afneemt. Dat terwijl ik er van overtuigd ben dat er nog veel meer podcastluisteraars zijn, die graag elke week een tip in hun mailbox ontvangen. Doe me een plezier en forward deze mail naar je podcastluisterende vrienden en familie of deel een link naar podcastlijst.nl op Facebook/Twitter/LinkedIn.
En uiteraard: blijf tips insturen via het formulier op de site! Besteed daarbij vooral aandacht aan de vraag ‘Waarom zouden meer mensen naar deze podcast willen luisteren?’, want het antwoord op die vraag moet mensen overtuigen of de podcast die je tipt wat voor hen is.
Veel luisterplezier,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht