Bekijk profielpagina

🎙🎧 De Podcastlijst #70 - Onland

Revue
 
 
17 februari · Editie #70 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
Editie nummer 70 alweer van De Podcastlijst! Met deze week een tip van Marjolein.

Onland
Soort podcast: Nederlandstalige true-crime
Frequentie: Alle 5 aflevering staan al online
Lengte van een aflevering: 35-40 minuten
Officiële omschrijving: “‘Onland, de podcastserie van regisseur en programmamaker Joost Engelberts begint als de 12-jarig Rinie Wielheesen op een koude en donkere winteravond wordt verkracht en vermoord. De moordenaar wordt niet gepakt. Deze beestachtige daad slaat diepe wonden in de kleine gemeenschap, sterker nog - zo menen velen- deze moord is het trauma van de Achterhoek. Rinie Wielheesen was het buurmeisje van Joost Engelberts. Hij reist terug naar zijn geboortegrond maar niet om de dader op te sporen. Onland is geen whosdunnit maar een whatsdunnit. In deze serie hoor je en voel je de impact van dit drama op een kleine buurtgemeenschap. ’t Onland is een onheilspellende luisterervaring in de Achterhoek, een verhaal dat als een onverharde landweg kronkelt door een ruimte en een tijd waarin vooral gezwegen en verzwegen werd.”
Waarom je volgens Marjolein zou moeten luisteren: “Een podcast voor alle liefhebbers van true crime. Ik ben geen fan van de typische 'who dunnit’ en het fijne van deze podcast is dan ook dat de maker nét wat verder kijkt dan ‘wie kan de moordenaar zijn’. Zo laat de maker horen hoeveel impact een moord zelfs jaren later nog kan hebben in een dorp. Pas op: er zitten wat nare details in.|
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Tenzij je midden in het verhaal wil vallen, zou ik gewoon beginnen bij het begin.
Luisteren en abonneren: Apple, Google, Spotify, website
Neem een voorbeeld aan Marjolein (of eigenlijk juist niet)
In het formulier waarmee je podcasttips kunt insturen voor De Podcastlijst, is ruimte voor extra opmerkingen. Marjolein schreef daarin: “Ik had al veel eerder beloofd een podcast in te sturen. Sorry dat het zo lang duurde, Elger!” Nu zijn excuses natuurlijk niet nodig, maar het is wel zonde om lang te wachten met insturen. Dus neem een voorbeeld aan Marjolein qua insturen en tip je favoriete podcast (en niet qua daar te lang mee wachten).
Veel luisterplezier,
Elger
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.