Bekijk profielpagina

🎙🎧 De Podcastlijst #74 - De gijzeling van Gladbeck

Revue
 
 
17 maart · Editie #74 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
Eline stuurde via het bekende formulier een podcasttip in en als extra opmerking schreef ze: “Ik heb door deze Podcastlijst al vele podcasts met plezier geluisterd.” Dat vind ik een mooi compliment en misschien nog wel mooier is dat ze zelf een podcast heeft ingestuurd die anderen nu weer kunnen ontdekken via deze nieuwsbrief.

De gijzeling van Gladbeck
Soort podcast: Nederlandstalige documentaire
Frequentie: Alle afleveringen (zes stuks) staan al online
Lengte van een aflevering: Ruim een half uur
Officiële omschrijving: “In De Gijzeling van Gladbeck maken journalist Marcel van Roosmalen en zijn jeugdvriend Roel Gootzen een roadtrip door Duitsland voor een reconstructie van één van de meest roemruchtige bankovervallen ooit. Dat was in het Duitse stadje Gladbeck in 1988. Op de overval volgde een bloedige gijzeling. Welke rol speelden de media in dit spraakmakende gijzeldrama? Zijn er nog onbeantwoorde vragen? Marcel en Roel zoeken hier antwoord op in deze zesdelige serie. Deze podcast is een productie van BNNVARA en NPO Radio 1.”
Waarom je volgens Eline zou moeten luisteren: “Een fascinerend verhaal over een gijzeling die daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Met grote verbazing geluisterd naar de rol van de media in deze podcast.”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Het is één verhaal in zes afleveringen, dus begin gewoon bij het begin.
Luisteren en abonneren: Apple, Google, Spotify, website
Deze mail doorsturen kost je maar een paar seconden
De Podcastlijst wordt beter van meer lezers, want dan zijn er meer mensen die een tip in kunnen sturen. Vertel je podcastluisterende vrienden en familie dus over het bestaan van deze nieuwsbrief via bijvoorbeeld WhatsApp of social media. Je kunt ook heel gemakkelijk deze nieuwsbrief forwarden naar anderen, dat kost je slechts een paar seconden
Veel luisterplezier,
Elger
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.