Bekijk profielpagina

🎙🎧 De Podcastlijst #80 - Into America

Revue
 
 
28 april · Editie #80 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
Een tijdje geleden tipte Lex Lake een podcast over de Amerikaanse maatschappij. Nu is de focus van die podcast na de presidentverkiezingen een heel klein beertje verschoven, maar dat maakt de podcast niet minder interessant. Vandaar dat ik Lex’ tip deze week met je deel in De Podcastlijst.

Into America
Soort podcast: Engelastalige actualiteitspodcast
Frequentie: Wekelijks
Lengte van een aflevering: Een half uur
Officiële omschrijving: “Into America is a show about being Black in America. These stories explore what it means to hold truth to power and this country to its promises. Told by people who have the most at stake.”
Waarom je volgens Lex zou moeten luisteren: “Drie keer per week neemt journalist en Pulitzerprijswinnaar Trymaine Lee je mee naar wat ertoe doet in de VS. Hij spreekt o.a. politici, leraren, kunstenaars, mediamakers en atleten over uiteenlopende actuele onderwerpen.” Zoals ik in de intro aangaf is de focus recent een beetje veranderd en gaat het specifiek over hoe het is om zwart te zijn in de Amerikaanse maatschappij; de podcast is echter nog steeds gefocust op de actualiteit en de maker (en zijn stijl) zijn niet veranderd. De frequentie is nu wekelijks en de oude afleveringen zijn uiteraard nog beschikbaar.
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Aangezien het actuele podcast is, kun je het beste gewoon beginnen bij de laatste aflevering.
Luisteren en abonneren: Apple, Google, Spotify, Stitcher, website
Ik heb al enkele weken geen nieuwe tips meer ontvangen
Ik heb nog een flinke collectie van tips waar ik uit kan putten voor De Podcastlijst, maar ik merk dat de aanwas van nieuwe tips is opgedroogd. Dat is natuurlijk zonde, want deze nieuwsbrief draait op de tips van zijn lezers.
Heb je een leuke/mooie/interessante podcast gehoord die een groter publiek verdiend? Vul dit formulier in. Neem even de tijd om uit te leggen waarom mensen naar de podcast zouden moeten luisteren, want dit is de kern van de nieuwsbrief. En mocht je zelf een podcast maken en die willen tippen: helaas draait De Podcastlijst om tips van luisteraars en is het geen plek om gratis reclame te maken voor je eigen podcast. Insturen heeft dus geen zin.
Veel luisterplezier,
Elger
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.