🎙🎧 De Podcastlijst #90 - Toen was ik 12

#90・
660

abonnees

110

edities

Revue
 
 
7 juli · Editie #90 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
Voor ik de podcasttip van deze week met je deel heb ik een klein verzoekje. Ik wil graag iets meer weten over hoe podcastluisteraars nieuwe podcasts ontdekken. Zou je hier twee vragen over willen beantwoorden? Dat kan door hier te klikken. Het is anoniem en kost je maar een minuut van je tijd. Je zou me er zeer mee helpen.
Door met de tip van deze week. Die is ingestuurd door Ilona de Bok. Ze werkt werkt als zelfstandige in communicatie en marketingadvies en als docent en tipt een podcast van het tv-programma Willem Wever, die ook voor volwassenen de moeite waard is

Toen was ik 12
Soort podcast: Nederlandstalige geschiedenispodcast
Frequentie: Alle afleveringen staan al online
Lengte van een aflevering: 15-20 minuten
Officiële omschrijving: “Dit is Toen was ik 12. De podcast van Willem Wever, waarin spannende verhalen worden verteld die echt gebeurd zijn. Want soms ben je, zonder dat je het weet, onderdeel van een grote gebeurtenis uit de Nederlandse geschiedenis.”
Waarom je volgens Ilone zou moeten luisteren: “Mensen die tijdens een belangrijke gebeurtenis in Nederland 12 waren en onderdeel waren van die gebeurtenis vertellen hun verhaal. Indrukwekkende dingen als de aanslag op Koningsdag, de Bijlmerramp maar ook het eerste concert van de Beatles en de eerste Kinderen voor Kinderen. Stefan Stasse is de verteller die de achtergronden geeft en omdat hij zo'n beeldend verteller is, word je er meteen ingezogen. Ik heb regelmatig kippenvel van top tot teen gehad maar heb ook met tranen in mijn ogen zitten luisteren. Het is eigenlijk een podcast voor kinderen maar als volwassene is dit ook een prachtig inkijkje in gebeurtenissen die je je soms nog heel goed herinnert en waarvan je soms denkt ‘hoe zat het ook alweer’. Maar echt, prachtig. En heel integer gemaakt, met goede uitleg voor kinderen wanneer je beter met je ouders kunt luisteren en wat de kans is dat iets weer gebeurt.”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Ilona heeft niet één aflevering die eruit springt. Ze schrijft: “Je hoeft niet per se vooraan te beginnen, je kunt ook kiezen met welke gebeurtenis je wilt beginnen. Ik begon er met drie en dacht dat dat het wel zou zijn. Maar intussen ben ik alles aan het luisteren. En zijn zelfs de verhalen van ogenschijnlijk saaie onderwerpen prachtig verbeeld/ verteld”
Luisteren en abonneren: Apple, Google, Spotify, website
Meer lezers betekent meer podcasttips
Doordat de lezers van de podcastlijst (mensen zoals jij) verantwoordelijk zijn voor de tips in deze nieuwsbrief, betekent dat, dat als deze nieuwsbrief meer lezers heeft, er ook meer tips binnenkomen. Help me daarom om de Podcastlijst te laten groeien (en anderen om nieuwe podcasts te laten ontdekken). Deel een link naar podcastlijst.nl op social media of stuur deze mail door naar een paar podcastluisterende vrienden of familieleden. Alvast bedankt!
Veel luisterplezier,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht