Bekijk profielpagina

🎙🎧 De Podcastlijst #93 - DinoCast

Revue
 
 
28 juli · Editie #93 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
Woensdag even voor vijven mail ik iedere week een nieuwe editie van De Podcastlijst. Ook gedurende de zomervakantie! De podcasttip van deze week werd ingestuurd door Nelleke.

DinoCast
Soort podcast: Nederlandstalige gesprekspodcast
Frequentie: Wekelijks
Lengte van een aflevering: Een uur
Officiële omschrijving: “Maarten van Rossem en Gijs Rademaker geven je een nieuw beeld van dinosauriërs! Elke week worden er nieuwe dino’s opgegraven en wordt er razendsnel méér bekend over deze dieren. In DinoCast bezoeken Maarten en Gijs de grootste dino-musea en dino-kenners van Nederland en België en stellen ze alle vragen die ze kunnen bedenken. We bespreken gepantserde planteneters als Stegosaurus en Triceratops, slimme vleeseters als Tyrannosaurus rex of Velociraptor en langnekken zoals Diplodocus. Aan het eind van iedere aflevering bespreekt het DinoCast-team ook de Jurassic park films: wat klopt er van de dinosaurussen die we daarin zien verschijnen? DinoCast is een vlotte en toegankelijke podcast, gemaakt uit liefde voor dinosauriërs en bedoeld deze dieren bekender te maken voor een breed publiek. Voor iedereen die vroeger al van dino’s hield, en nu nog steeds een beetje!”
Waarom je volgens Nelleke zou moeten luisteren: “Ik was als kind niet eens bijzonder geïnteresseerd in dinosauriërs maar zelfs dan in deze podcast leuk. Gijs Rademaker ontdekte tijdens de Slimste Mens per ongeluk dat hij een hobby deelde met Maarten van Rossem. Ze gingen helemaal los over dino’s en toen opperde presentator Philip Freriks dat ze er maar een podcast over moesten beginnen. En zo geschiedde. Samen gaan ze op onderzoek uit over wat we nu echt weten over deze bijzondere dieren én hoe die kennis de afgelopen decennia veranderd is. En je hebt Maarten van Rossum nog nooit zo vrolijk gehoord!”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: “Gewoon bij het begin”, zegt Nelleke hierover. “Zelfs aflevering 0 over de ontstaansgeschiedenis van de podcast is leuk. En ze komen in latere afleveringen terug op wat ze in eerdere afleveringen geleerd hebben.”
Luisteren en abonneren: Apple, Google, Spotify, website
Ik verdien geen cent aan het maken van deze nieuwsbrief
Ik verdien niets met het samenstellen en versturen van De Podcastlijst en dat hoeft ook niet. Ik wil gewoon zoveel mogelijk mensen de kans geven nieuwe podcasts te laten ontdekken.
Wil je toch wat terugdoen? Vertel dan anderen over het bestaan van De Podcastlijst, bijvoorbeeld door een post op Twitter, Facebook of LinkedIn. Ze kunnen zich inschrijven op Podcastlijst.nl. Dank alvast!
Veel luisterplezier,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht