Bekijk profielpagina

🎙🎧 De Podcastlijst #94 - Napoleon, met Johan Op de Beeck

Revue
 
 
4 augustus · Editie #94 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
De eerste podcasttip van augustus is een prachtige productie van de Vlaamse openbare omroep (de VRT) en werd ingestuurd door Patrick.

Napoleon, met Johan Op de Beeck
Soort podcast: Nederlandstalige geschiedenispodcast
Frequentie: Alle afleveringen staan al online
Lengte van een aflevering: Anderhalf uur
Officiële omschrijving: “In 2015 was het 200 jaar geleden dat Napoleon de Slag bij Waterloo verloor. En nog altijd komt de hele wereld de plek met de trap en de leeuw bezoeken. Niet omwille van overwinnaar Wellington maar omwille van de verliezer. Dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen. In de achtdelige podcastreeks ‘Napoleon’ vertelt Johan Op de Beeck waarom de man ons blijft fascineren.”
Waarom je volgens Patrick zou moeten luisteren: “Napoleon heeft een enorme invloed gehad op ons leven, en toch weten we er weinig van. De ‘code civil’, het bevolkingsregister, familienamen, het komt allemaal uit die tijd en is door Napoleon op enige wijze vormgegeven. Maar wie was die man? Hoe zat dat ook weer met Elba en Sint Helena? en die 100 dagen veldtocht die eindigt in Waterloo? Deze podcast geeft alle antwoorden en laat de verbanden zien. En de muziek is een schitterende ondersteuning van het verhaal. Overure 1812 krijgt ineens veel meer kleur als je het verhaal hoort. Een verhaal dat je moet horen, verteld door meesterverteller Johan op de Beeck.”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: De acht afleveringen vertellen één verhaal, dus je kunt het beste gewoon beginnen bij aflevering 1.
Luisteren en abonneren: Apple, Google, Spotify, website
Volgende week jouw tip in De Podcastlijst?
Stuur dan nu je favoriete podcast in. Je eigen podcast (of die van je werk) insturen heeft overigens geen zin. Het gaat bij De Podcastlijst om tips van luisteraars, niet om het promoten van je podcast ;-).
Veel luisterplezier,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht