Bekijk profielpagina

🧙🏻🎧 De Podcastlijst #97 - Potterless

Revue
 
 
25 augustus · Editie #97 · Bekijk online
De Podcastlijst
Goedemiddag,
Tot voor kort had ik de Harry Potter-boeken nog nooit gelezen. Ik had de films wel gezien, maar aan het lezen was ik nooit begonnen. Inmiddels zit ik midden in de Vuurbeker, het vierde boek, en ontdekte ik dankzij Rianne dat er een podcast is die ik kan luisteren na elk hoofdstuk dat ik lees.

Potterless
Soort podcast: Engelstalige gesprekspodcast
Frequentie: Wekelijks
Lengte van een aflevering: Ongeveer een uur
Officiële omschrijving: “Join Mike Schubert, a grown man reading the Harry Potter series for the first time, as he sits down with HP fanatics to poke fun at plot holes, make painfully incorrect predictions, and bask in the sassiness of the characters. Schubes and his guests cover a portion of the Harry Potter franchise each week, taking you on a journey through your childhood, this time with the rose-tinted glasses off.”
Waarom je volgens Rianne zou moeten luisteren: “Ik ben fan van Harry Potter, en daarom herlees ik de hele serie regelmatig (vaak tijdens de zomervakantie), en zodoende kwam ik een paar jaar terug op deze podcast terecht. Ik heb hem echt verslonden. Dit jaar ga ik niet op vakantie en omdat ik niet de boeken ben gaan lezen, maar wel zin had in Harry Potter, luister ik deze podcast opnieuw. En het is wéér fantastisch. Je gaat mee met Mike, die voor het eerst de Harry Potter boeken leest en deze hoofdstuk voor hoofdstuk doorneemt met een gast die al wel bekend is met de serie. Je volgt hoe Mike, in het begin sceptisch, langzaam verliefd wordt op de boeken en daardoor kan je zelf ook weer terug naar hoe het was om de boeken voor het eerst te lezen. Tegelijkertijd brengt de gast verdieping aan en zorgt ervoor dat je soms op inzichten komt die je zelf nog niet eens was tegengekomen! het wordt allemaal met heel veel humor verteld en bovendien heeft Mike een super fijne stem om naar te luisteren. Echt een dikke tip. ”
Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Aangezien de podcast chronologisch door de boeken heengaat kun je het beste beginnen bij de allereerste afleveringen. Rianne zegt daarbij: “Alle afleveringen waarin hij de boeken bespreekt staan online. Daarna is hij ook de films en andere spin off media gaan bespreken (de Lego Harry Potter videogame aflevering is een aanrader). Ik luister zelf nu niet meer alles, en ik geloof dat hij vanaf nu ook minder regelmatig gaat uploaden omdat hij bijna alles wel besproken heeft.”
Luisteren en abonneren: Apple, Google, Spotify, website
En nu is het jouw beurt
Klik op deze link en stuur de podcast in waarvan jij vindt dat meer mensen hem zouden moeten luisteren. Wie weet deel ik hem dan volgende week via De Podcastlijst.
Veel luisterplezier,
Elger
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door De Podcastlijst met Revue.
Podcaststudio Utrecht, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht